14. ožujak 2024. | Autor: Maja Hrešć

Počela dostava novih rješenja i uplatnica za komunalnu naknadu

Tijekom prošle godine, Grad Varaždin je s ciljem poboljšanja efikasnosti rada u području utvrđivanja obveza i naplate komunalne naknade, prelazio na novi informatički sustav. Zbog integracije novog sustava i velike količine podataka, izdavanje novih rješenja o komunalnoj naknadi i uplatnica trajalo je duže vremensko razdoblje nego je uobičajeno te se za nešto više od mjesec dana produžilo planirano izdavanje novih rješenja.

Zbog toga se ovim putem ispričavamo svim našim sugrađanima.

Hrvatska pošta je ovih dana počela isporuku rješenja i uplatnica na način osobne dostave s obzirom na to da se radi o poreznom postupku. U omotnici s rješenjem nalaze se i uplatnice za prvih 6 mjeseci ove godine. Napominjemo da je datum dospijeća na uplatnicama za siječanj, veljaču i ožujak zbog informatičke obrade 25. ožujka 2024. godine, ali će zbog kašnjenja dostave pravodobnim plaćanjem za prva tri mjeseca uzimati sve uplate do 25. travnja 2024. godine.

Komunalna naknada jedan je od namjenskih proračunskih prihoda kojim se ostvaruju brojni komunalno-infrastrukturni projekti, održavaju zelene površine, uređuju ulice, dječja i sportska igrališta kao i razne komunalne aktivnosti koje je potrebno provesti, a imajući u vidu da naši građani zaslužuju najbolji standard koji možemo postići i zbog kojeg je Grad Varaždin već godinama najbolji grad za život i rad u Hrvatskoj. Kako bi održali taj visoki standard, Gradsko vijeće Grada Varaždina je krajem prošle godine donijelo Odluku o novoj vrijednosti boda komunalne naknade od 1 EUR koji se primjenjuje od 1. siječnja 2024., ali je i dalje jedan od najnižih u Republici Hrvatskoj, zahvaljujući odgovornom i transparentnom radu Gradske uprave.