03. ožujak 2020. | Autor: Maja Hrešć

Počast poznatom violinisti Josipu Klimi

Gradonačelnik Ivan Čehok u utorak je u Gradskoj vijećnici primio profesora Gorana Končara s Muzičke akademije u Zagrebu i Bojana Klimu, sina Josipa Klime, koji je bio jedan od najvećih hrvatskih violinista 20. stoljeća.

U čast Josipu Klimi, rođenom Varaždincu, u Varaždinu se svake godine održavaju Dani Josipa Klime. Ove godine održali su se po treći puta, od 27. veljače do 3. ožujka, u organizaciji Glazbene mladeži Varaždin, uz potporu Koncertnog ureda Varaždin i Glazbene škole u Varaždinu te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Tim povodom, profesor Končar i Bojan Klima posjetili su gradonačelnika kako bi mu zahvalili što je prepoznao vrijednost ovog projekta te na potpori koju Grad Varaždin daje manifestaciji. Gradonačelnika su upoznali s daljnjim aktivnostima, ciljevima i planovima za budućnost.

S obzirom na važnost proslavljenog violinista Josipa Klime za Varaždin i Republiku Hrvatsku, po njemu će se u Varaždinu imenovati ulica, što je gradonačelnik obećao realizirati u ovoj godini. Gradonačelnik je također pohvalio odličnu organizaciju manifestacije Dana Josipa Klime koja postaje tradicionalna i uvelike doprinosi unapređenju umjetničkog stvaralaštva i kulturnom životu grada Varaždina.