14. kolovoz 2021.

Po nova iskustava u prekograničnoj regiji između Mure i Drave

Danas, 14.kolovoza 2021. godine na Varaždinskom placu predstavljen je EU projekt Mura Raba Tour.

Organizator i vodeći partner projekta Mura Raba Tour, Televizija AS iz Murske Sobote, u trosatnom programu promovirala je tradicionalnu kuhinju i kulturu kao novi turistički proizvod u prekograničnoj regiji Mura Drava.

U predstavljanju su sudjelovali Zavod za kulturu, turizam i sport Murska Sobota, Institut za okoliš i turizam Dobrovnik, Eko-socijalno gospodarstvo Kocljevina, Općina Šalovci, Turistička zajednica Monošter, Udruga Rafting Mura, Etnološka Kulturna udruga Künštni Prleki i Turistička zajednica grada Varaždina.

Prezentaciji je nazočio gradonačelnik Murske Sobote dr. Aleksander Jevšek, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković  te saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Projekt je sufinanciran  iz Programa suradnje Interreg VA Slovenija-Mađarska za razdoblje 2014.-2020..

Saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora istaknula je kako je prijateljstvo sa susjedima najveća vrijednost društva. Gradonačelnik Murske Sobote dr. Aleksander Jevšek osvrnuo se na vremena u kojima trenutno živimo s obzirom na pandemiju COVID -19 i kako je upravo u takvim teškim vremenima potrebno podići kvalitetu života na višu razinu u okvirima u kojima je to ostvarivo. "Grad Varaždin će nastojati organizirati što više manifestacija ovakvog tipa, manifestacije iznimno bitne za dobrosusjedske odnose, koje pokazuju kako zapravo gradovi uistinu "dišu i žive" ", naglasio je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković.