13. kolovoz 2012.

PITKA VIZITKA U CENTRU KOJI ŽIVI

Centar živi image centar_zivi_color

13.08. 2012. - U nastojanju da vrati život u gradsko središte, ali i da poveže obrtnike i poduzetnike koji u njemu posluju, Grad Varaždina pokrenuo je brand „Centar živi“, koji objedinjuje inicijative i akcije koje imaju za cilj vratiti goste i kupce u srce Varaždina. Izrađene su posebne naljepnice s logotipom „Centar živi“, a prvu takvu oznaku danas je na ulazu u restoran „Zlatne ruke“ postavila zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević u društvu vlasnika restorana Dražena Jambriška. Svi kupci koji u jednom od označenih lokala potroše više od 200 kuna dobit će pitku vizitku,  poklon bon za besplatnu čašu predikatnog vina i kolačić u restoranu „Zlatne ruke“, kao znak zahvale svima onima koji navraćaju u varaždinsko središte i tamo kupuju.Natalija Martinčević podsjetila je da je u cilju  privlačenja kupaca i posjetitelja u gradsko središte Grad uveo besplatno parkiranje na Trgu bana Jelačića i povoljnije parkiranje u Ulici Petra Krešimira IV, omogućio je do rujna besplatno promoviranje proizvoda ispred prodajnih i poslovnih prostora, a uz to Grad subvencionira kamate na kredite za poduzetnike i obrtnike.
Pod okriljem branda „Centar živi“ planira se cijeli niz aktivnosti kako bi se vratio život u zamrlo i uniformirano varaždinsko središte. Već ove subote će se u kinu „Gaj“ od 20 sati održati modna revija Fashion & art, koju priređuju varaždinska modna dizajnerica Ana Kraš i primijenjena umjetnica Suzana Bernat.
Svaka inicijativa obrtnika i poduzetnika je dobrodošla, a  sa svojim se idejama mogu javiti u Upravni odjel za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina, tel 658 022.