20. kolovoz 2012.

PETERO OSOBA S INVALIDITETOM NASTAVLJA RADITI PO PROGRAMU JAVNIH RADOVA U VARAŽDINU

JAVNI RADOVI

20.08.2012. - Javni radovi, preko kojih je u Varaždinu zaposleno 19 osoba s dugogodišnjim stažem u evidencijama varaždinske službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ističu 23. kolovoza. Prema početnim najavama zamjenice gradonačelnika Natalije Martinčević, Grad je  iskoristio zakonsku mogućnost i zatražio produljenje javnih radova za još 2 mjeseca, a Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio je produžetak radova za  njih petero. Riječ je o osobama s invaliditetom koje su prvi put uključene u program javnih radova na području Varaždina, a na poslovima održavanja zelenih  i javnih površina, zaštiti okoliša te na programu iz područja socijalne skrbi, radit će do 22. listopada ove godine.
Ovaj program Grad Varaždin u suradnji s HZZ Područnom službom Varaždin  provodi već 3. godinu, a sudionici programa radili su u Parkovima, Varkomu, Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalidnosti te u  Domu za žrtve obiteljskog nasilja“ Utočište Sv. Nikola“ Varaždin. Radnici kojima je odobren dvomjesečni produžetak nastavit će raditi u tim tvrtkama i ustanovama.
Inače,novac za njihove plaće osigurala je država, dok je Grad podmirio troškove osposobljavanja radnika za zaštitu na radu, zaštitu od požara te za liječničke preglede.