06. lipanj 2018.

Parkovi dobili nagradu struke na 53. međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart u Zagrebu

Varaždinski Parkovi svoj su nastup na zagrebačkom Floraartu završili dobitkom posebne nagrade za „originalnu simboliku cvjetne kreacije“.

Parkovi su se na 53. međunarodnoj vrtnoj izložbi, na kojoj je izlagalo više od 220 izlagača, predstavili cvjetnom instalacijom „Zeleno predsoblje“.

Instalacija autorice Viktorije Cikač sastoji se od antiknog stola i stolica, ukrašenih saginom i hederom, a prije zagrebačke premijere bila je postavljena u varaždinskom Jagićevom parku kao poveznica s barokom.

-Suvremeni način života u urbanim sredinama, kakav živi većina nas, nameće pitanje kako se uopće možemo vratiti prirodi. Zaokupljeni svakodnevicom gotovo da ne primjećujemo prirodne procese reprodukcije i neprestanog stvaranja. Skoro da smo se odrekli užitka kojim naša osjetila doživljavaju krajolik, boju svježe pokošene trave, miris procvjetale gredice, šum lišća, mekoću trave. Povratak prirodi vodi nas proširenju svijesti o prirodnim silama koje određuju naš život i, u konačnici, potiče nas na njezino očuvanje -  rečeno je pri dodjeli nagrade  na Bundeku.

Floraart je ove godine obišlo više od 350 tisuća posjetitelja pa direktor Parkova, Alen Runac,  smatra da je dobiti nagradu na jednom od najrespektabilnijih vrtnih izložbi u regiji dokaz da je tvrtka spremna za iskorak na tržište.

-Parkovi imaju premali angažman u tržišnom udjelu i izlazak na tržište naša je šansa. Znam da to iziskuje puno veći angažman i napor svih nas, ali cilj je da tvrtka posluje uspješno. Sve drukčije bi bilo izrugivanje gospodarskom sustavu i građanima koji nas plaćaju. Kad tvrtka dobije nagradu između 220 sve redom respektabilnih subjekata u branši znači da je spremna za jaku tržišnu utakmicu – rekao je Alen Runac nakon primitka nagrade.