24. studeni 2021. | Autor: Maja Hrešć

U palači Herzer otvorena izložba ratnih fotografija 104. brigade

U srijedu se u palači Herzer održalo otvorenje izložbe ratnih fotografija „104. brigada HV-a Varaždin u Domovinskom ratu 1991. – 1995.“ na kojem je kao predstavnik Grada Varaždina u ime gradonačelnika dr.sc. Nevena Bosilja nazočio Bruno Ister, savjetnik gradonačelnika i član Gradskog vijeća.

Izložba se održava u organizaciji Državnog arhiva u Varaždinu i Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin.

Bruno Ister pozdravio je prisutne te zahvalio i čestitao organizatorima na volji i ustrajnosti u pripremi izložbe fotografija koje svjedoče o borbenom putu, djelovanju i doprinosu 104. brigade u Domovinskom ratu. „Ovo nije mali posao, sakupiti sve ove vrijedne dokumente. Taj materijal je svjedočanstvo jednog vremena koji će nas podsjetiti na te slavne dane kada smo, zahvaljujući doprinosu i naše varaždinske 104. brigade, pobijedili u ratu koji nam je bio nametnut. Ne smijemo zaboraviti zahvaliti se svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos 104. brigadi, od kojih su mnogi na ovim fotografijama koje sada ovdje možemo vidjeti. Osobito se zahvaljujemo i ostajemo vječni dužnici onima kojih više nema među nama.“ – rekao je Bruno Ister.

104. brigada ZNG Varaždin sudjelovala je u slavnim akcijama „Bljesak“ i „Oluja“ i bila je prva postrojba u operaciji „Bljesak“ koja je dostigla državnu granicu i preuzela osiguranje iste.