07. travanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

P4 – centar za mlade predstavio program za novu sezonu

Gradonačelnik Neven Bosilj u četvrtak je nazočio predstavljanju godišnjeg programa i aktivnosti za mlade u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu.

Program su predstavili programski direktor Nino Preložnjak, programska voditeljica Jelena Brcković i programski asistent Viktor Ožeg. Predstavljanju je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić.

Godišnji program u P4 u 2022. godini podijeljen je u tri programska pravca: Kultura, Radionica i Dokolica. Nova sezona započinje u ponedjeljak, 11. travnja i donosi brojne mogućnosti i aktivnosti namijenjene mladima iz Varaždina i ostatka Hrvatske.

„Uvijek se ugodno osjećam kad dođem u P4 jer vidim da se s ljubavlju odnose prema prostoru kojeg im je Grad Varaždin dao za rad i da je 350 tisuća kuna koliko godišnje izdvajamo za info centar, klub za mlade, podršku promocije i aktivnosti P4 Centra za mlade te za programe i aktivnosti unutar P4 usmjerene mladima, dobro uloženo. Izuzetno sam zadovoljan njihovim dosadašnjim radom i Grad Varaždin će ih i dalje podržavati. Oduševljen sam predstavljenim godišnjim programom za 2022. godinu. P4 je zaista postao mjesto okupljanja mladih u gradu s kvalitetnim sadržajima za mlade, od koncerata, radionica, kulture, i to je pokazatelj da mladi u Varaždinu nisu prepušteni ulici nego da postoje sadržaji za njih. Pozivam mlade da se svojim prijedlozima odazovu i na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade za 2022. godinu u sklopu kojeg im je na raspolaganju ukupno 100.000 kuna, odnosno 20.000 kuna maksimalno po projektu. Rok za prijavu je 25. travnja.” – naglasio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Programski direktor u P4 Nino Preložnjak istaknuo je da P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu u 2022. godini nastavlja biti mjesto gdje će mladi imati priliku informirati se o projektima i programima vezanima za obrazovanje, mobilnost, volontiranje i kreativno izražavanje, podržati i pratiti programe iz područja nezavisne kulture od lokalne do međunarodne razine te sudjelovati u aktivnostima – kreativnima, kulturnima, edukativnima, slobodno vrijeme, namijenjenima isključivo njima. „Godišnji program u P4 osmislila je i provodit će Udruga mladih V.U.K. koja u suradnji s Gradom Varaždinom upravlja P4. Uz godišnji program, bit će održano i niz programa drugih udruga koje djeluju u P4 – Filmsko-kreativni studio Vanima, Umjetnička organizacija VRUM, Umjetnička organizacija Gllugl, nuSynergetic i drugi.“ – rekao je Nino Preložnjak.