08. siječanj 2013.

Ovogodišnji Sjajni bal s europskim štihom

sjajni bal presica image sjajni bal2

08.01.2013.-Prvog petka u veljači – 1. veljače – u varaždinskom HNK-u održava se 20. varaždinski sjajni bal. Njegov su program na konferenciji predstavile Ingeborg Jurić i Mirjana Dučakijević – u ime organizatora, Hrvatsko – austrijske kulturne zajednice te Natalija Martinčević, saborska zastupnica i zamjenica varaždinskog gradonačelnika u ime glavnog pokrovitelja, Grada Varaždina.
„Ovogodišnji bal bit će bal sa štihom EU, jer Hrvatska postaje punopravna članica europske obitelji. Grad Varaždin će ovogodišnji sjajni bal iskoristiti za promociju grada, kao prvu u nizu manifestacija kojima ćemo proslaviti ulazak Hrvatske u EU. Očekujemo dolazak mnogih uglednika iz Hrvatske i inozemstva.“ – istaknula je Natalija Martinčević.
U ovogodišnjem programu Sjajnoga bala, baš kao i proteklih 18 godina, sudjeluju Big Band Bad Gleichenberg i Varaždinski komorni orkestar s vokalnom solisticom Ivanom Lazar. Nastupit će i balet splitskog HNK, barokni plesači društva „Naša djeca“, plesni ansambl „Divertimento“ iz Zagreba, plesna grupa „Potkalnički plemenitaši“, varaždinska građanska garda „Purgari“ te sportski plesni klub „Harmony“.
Za hranu su ove godine zaduženi vrsni kuhari varaždinskog hotela „Turist“, koji će, osim hrvatske građanske kuhinje, predstaviti i jela iz EU zemalja, a ovogodišnja plesna knjižica izdat će se u čast 100. godišnjice rođenja akademskog slikara Pavla Vojkovića i nosit će njegove motive.
Ulaznice po 300 i 450 kn mogu se već kupiti na blagajni varaždinskog HNK-a.
Program Sjajnog bala pogledajte ovdje:http://www.varazdin.hr/hr/naslovnica/novosti-u-tijeku/varazdinski-sjajni-bal.html