13. kolovoz 2015.

Otvoreno pismo gradonačelnika

Habuš Špancrfest

Drage Varaždinke i Varaždinci,
želja mi je da se kao domaćini najbolje pripremimo za dolazak velikog broja gostiju u našem gradu koji dolaze na festival dobrih emocija Špancirfest 2015. Festival će ove godine biti održan od 21. do 30. kolovoza, a odvijat će se pod sloganom „Pokreni svoju kreativnost“. To je i naša poruka kojom želimo  potaknuti sve građane, a ponajviše mlade, talentirane umjetnike-poduzetnike iz područja kreativnih i kulturnih industrija, da još aktivnije razmišljaju i djeluju.
Za Špancirfest je pripremljen bogat program i mnoštvo kvalitetnih sadržaja. Pripremaju se kreativne radionice, a  bit će otvoren Park kreative, Uska ulica prihvatit će umjetnike, a najavljuje se raznovrsni ulični program te glazbeni program na tri pozornice. Dolaze nam i atraktivni izlagači. Zahvaljujući svemu tome, Varaždin će se i ove godine još jednom dokazati kao najvažnije kontinentalno kulturno-turističko središte.
Upravo zbog toga pozivam sve građane, a posebice stanare povijesne gradske jezgre, da i ove godine kao i svih ranijih godina budu, ljubazni i strpljivi te svima iskažu naše poznato varaždinsko gostoprimstvo. To je jedan od najvažnijih preduvjeta uspjeha Špancirfesta te razlog popularnosti, odnosno prepoznatljivosti Varaždina  i njegovog festivala u Hrvatskoj  i  inozemstvu.
Kako bi svima olakšali kretanje i smanjili prometne gužve, pozivam sve da tijekom Špancirfesta što manje koriste svoja vozila, a što više 'španciraju'. Kako bismo olakšali promet i parkiranje stanara iz povijesne jezgre pozivam ih, kao i svih ovih godina, da se na vrijeme jave u Turističku zajednicu grada Varaždina, I.Padovca 3,  kako bi im se izdale potvrde za prolaz, odnosno parkiranje automobila.
Dragi sugrađani, želim vam tijekom festivalskih dana puno dobrih emocija i zabave, želim vam da budete dobri domaćini svojim gostima i da svi zajedno uživate u brojim sadržajima koji će biti ponuđeni na Špancirfestu 2015.

Goran Habuš
Gradonačelnik grada Varaždina
predsjednik Turističke zajednice Grada Varaždina