30. svibanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Otvoreno košarkaško igralište u Parku mladih

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok u subotu je prisustvovao svečanom otvorenju vanjskog košarkaškog igrališta u Parku mladih, u ulici Gustava Krkleca.

U projektu Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Košarkaškog saveza Varaždinske županije izgrađeno je najmodernije vanjsko košarkaško vanjsko igralište. Namijenjeno je svim aktivnim i rekreativnim košarkašima. S obzirom na to da ima i rasvjetu, može se koristiti 24 sata na dan. Uz gradonačelnika, otvorenju su prisustvovali predsjednik ZSUGVŽ Alen Runac te predstavnici Košarkaškog saveza Nino Gregorina, Darko Brezovec i Dražen Štrok.

„Mislim da je ovo sjajno, vidite i sami po reakcijama. Ono što mi je osobito drago, jest da je igralište stalno puno i to od najmanjih uzrasta, rekreativaca, do sportaša, onih koji treniraju košarku, muških, ženskih, pa i već malo starijih koji dođu malo gađati trice. Stalno je puno i igralište, i Skate park, tako da mislim da smo dobili mali sportski park u ovom Parku mladih. Inače je Park mladih bio i tako zamišljen prije deset godina, da se stalno nadopunjuje i da postane jedan pravi sportski park za druženje. Srećom, ove godine moram pohvaliti maturante, nisu ništa uništili. Sad ovdje imamo sjajan vanjski prostor. Vidjeli ste i osobe s invaliditetom ovdje koje igraju košarku i kojima je ovo odlično i izrazili su želju da im osiguramo nekoliko termina tjedno. Uz odbojkaška igrališta na Dravi koja su isto sad osvijetljena, zatim igrališta koja smo napravili u gradu – Grabanice, Hrašćica, Gojanec, nastavljamo i dalje obnovu igrališta te ćemo u ove četiri godine mandata obnoviti i sva dječja igrališta i u svakom kvartu grada i u svakom manjem kvartu imati po jedno sportsko igralište. Time stvaramo sportsku infrastrukturu, ali najbitnije je da ljudi to koriste. Grabanice su deset godina čekale jedno pošteno sportsko igralište i sad je uvijek puno, kao i ovo ovdje. To potvrđuje da Varaždin ima puno sportaša i sportskih rekreativaca, a prema nekim službenim procjenama imamo najviše aktivnih sportaša, i takva sportska infrastruktura je njima i namijenjena. Radujem se i zahvaljujem i tvrtki Gumiimpex koja nam je pomogla oko ove gumene podloge. Oni su stvarno najbolji u Hrvatskoj u ovom poslu, i uvijek nam izlaze u susret. Zahvaljujem i Košarkaškom savezu Varaždinske županije i Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.“ – rekao je gradonačelnik prilikom otvorenja.

Vrijednost izvedenih radova je oko 400 tisuća kuna.

Nakon otvorenja održao se turnir Varaždin Streetball 3x3.