16. srpanj 2014.

Otvoreno Europsko prvenstvo u baseballu za juniore

bas4

16.07.2014.- Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš otvorio je u utorak Europsko prvenstvo u baseballu za juniore koje se do subote održava u Varaždinu.
Osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine bori se za prva dva mjesta koja ih vode u višu jakosnu skupinu. U skupini „A“ natječu se Velika Britanija, Mađarska, Švicarska i Litva dok su u skupini „B“ uz domaćina Hrvatsku još Poljska, Slovačka i Bjelorusija.
Prilikom otvorenja Prvenstva na novoizgrađenom baseball stadionu Baseball kluba Vindija, predsjednik Kluba i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Varaždina, Goran Vučetić, istaknuo je da je ovaj teren izrastao najviše na emocijama onih koji su ga stvarali. Naglasio je da će varaždinski „Home of baseball“ biti „dom“ varaždinskom baseballu slijedećih tridesetak i više godina. Ujedno je zaželio svim natjecateljima puno sreće na Prvenstvu.
Gradonačelnik Habuš, koji je otvorio Prvenstvo, kaže da je ovaj stadion jedan od najljepših baseball stadiona u Hrvatskoj i da je njegovim otvorenjem okrenuta nova stranica varaždinskog baseballa. Predsjednik Hrvatskog baseball saveza Aldo Vavra nije krio zadovoljstvo otvaranjem novog stadiona i Prvenstva najavljujući da ovo zasigurno nije jedino Prvenstvo kojemu će Varaždin biti domaćin već je najavio organizaciju brojnih prvenstava ubuduće.
Inače, prvog su dana svoje susrete odigrali reprezentacije Velike Britanije i Mađarske. Velika Britanija potvrdila je ulogu favorita pobjedom 15:0. U drugom susretu tijesno je pobijedila reprezentacija Poljske. Bolja je bila od Slovačke 10:9. Svoj prvi susret odigrala je i Hrvatska reprezentacija pobijedivši Bjelorusiju uvjerljivo 10:0. Susret u Karlovcu odigrale su reprezentacije Švicarske i Litve. Bolja je bila Švicarska 10:9.
U srijedu su na rasporedu slijedeći susreti: Od 10.00 sati Bjelorusija-Poljska, od 13.30 sati Mađarska-Švicarska. Od 16.00 sati u Karlovcu igraju Litva i Velika Britanija te od 17.00 u Varaždinu Slovačka i Hrvatska.