01. listopad 2022.

Otvoreno Ekipno prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj danas 1. listopada 2022. godine otvorio je Ekipno prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom koje se u organizaciji Atletskog kluba „Sloboda“ Varaždin i Hrvatskog atletskog saveza s invaliditetom održava na stadionu Sportskog centra „Sloboda“ u Varaždinu.

„ Stadion sportskog centra „Sloboda“ u potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom te upravo vi natjecatelji svojim primjerom pokazujete kako se svaka nedaća i nesreća u životu može nadvladati snagom volje i upornošću te svojom životnom radošću možete biti primjer svima. Želim vam puno uspjeha u natjecanju i ugodan boravak u Varaždinu, gradu koji čini sve kako bi se uklonile barijere koje onemogućavaju normalno kretanje i življenje osobama s tjelesnim nedostacima.“ – naglasio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Prijavljeno je stotinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske koji će se natjecati u slijedećim disciplinama: skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle, bacanje diska, bacanje čunja, bacanje koplja, utrke na 100, 200, 400, 800, 1500 i 5000 metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Na otvorenju su bili prisutni i predsjednika Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom Tomislav Krističević i predsjednik Atletskog kluba „Sloboda“ Stjepan Smernjak.