11. travanj 2018. | Autor: [email protected]

Otvoreno drugo gradilište Aglomeracije

U srijedu je u Turčinu otvoreno još jedno od gradilišta Aglomeracije – najvećeg komunalnog projekta u povijesti grada Varaždina i okolnih općina. 

Počela je izgradnja kanalizacijskog sustava na području Varaždina i općina Gornji Kućan, Sveti Ilija i Trnovec Bartolovečki. Radi se o 42 kilometra kanalizacije, 8 kilometara tlačnih cjevovoda, 22 crpne stanice vrijednosti a vrijednost radova je oko 64 milijuna kuna. Radove će izvoditi radnici tvrtke Brodska Posavina a planirano je da će radovi biti završeni u roku od 47 mjeseci. Željko Bunić, direktor Varkoma je zaključio obraćanje novinarima: Taj dio grada i okolnih općina bit će tada u potpunosti pokriven kanalizacijskim sustavom čije će se vode odvoditi na varaždinski pročistač voda. Do 7. svibnja očekujem da će sva gradilišta biti otvorena.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar je tom prilikom naglasio: U kampanji smo rekli da ćemo staviti bagere na ceste i to smo učinili. Došlo je lijepo vrijeme i radovi kreću. Dionica dva Aglomeracije je danas krenula, a uskoro kreće i dionica tri. Ona zadnja dionica je dionica u Varaždinu. Svi radovi teku po planu, nema zastoja. Neki su bili skeptični oko projekta Aglomeracije, ali mi smo napravili sve da on krene na vrijeme.