22. lipanj 2018. | Autor: Maja Hrešć

Otvoreno dravsko kupalište

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u četvrtak je, na prvi dan ljeta, sa svojim suradnicima službeno otvorio Gradsko kupalište Drava, popularno nazvano Dravski bazeni. 

"Sjećam se tog razdoblja kada sam kao dječak tu dolazio na kupanje, a vjerujem da se tog razdoblja sjećaju i brojni Varaždinci. Ovdje je bila vreva, ali danas to izgleda još bolje i zaista je prekrasno. Ovo je Varaždinu trebalo", istaknuo je gradonačelnik te zahvalio direktoru Varkoma Željku Buniću na njegovoj volji, entuzijazmu i sposobnosti, kao i svim radnicima Varkoma. Dodao je kako je ovo projekt od općeg interesa na kojem su svi sudionici pokazali složnost i zajedništvo te radove završili i prije zadanog roka. 

 

Grad Varaždin je u obnovu kupališnog i izletničkog kompleksa, koje nije bilo u funkciji punih 12 godina, uložio 1,3 milijuna kuna, u što je uračunata vrijednost materijala i izvođenje radova. Radove koji su trajali dva mjeseca izvodili su djelatnici Varkoma. Obnovljeni su bazeni, strojarnica, WC, mali bazen ima novu tehnologiju, uređen je restoran koji će nuditi osnovnu ponudu jela i pića, obnovljena je šetnica i cjelokupna hortikultura te je tako osigurano dovoljno zelene površine za uživanje u hladovini. Od popratnih sadržaja tu su teren za odbojku na pijesku te dječje igralište.

 

Gradskim kupalištem Drava upravljat će Javna ustanova Gradski bazeni Varaždin. Cijena ulaznice za odrasle je 20 kuna, za studente 10, a za djecu od 7 do 18 godina, učenike, umirovljenike i osobe s invaliditetom 5 kuna. Djeca do navršenih 7 godina, uz pratnju roditelja, imaju besplatan ulaz.