10. ožujak 2017. | Autor: [email protected]

Otvorenje trim staze u šumi Jelačićka Varaždin

Danas je i službeno otvorena trim staza u šumi Jelačićka u Varaždinu.

Na otvorenju je uz gradonačelnika Gorana Habuša nazočio i Marin Bašić, direktor tvrtke Parkovi d.d. koja je i nositelj ideje o izgradnji trim staze kod Arene na Dravi. Investitor je Grad Varaždin, a ukupna vrijednost projekta je 200.000,00 kn.

Namjena trim staze je rekreacija privatnih i profesionalnih korisnika, građana grada Varaždina, u neograđenom prirodnom okruženju, u šumi koja se nalazi u zaštićenom regionalnom parku Mura-Drava. Ukupna površina područja za rekreaciju na kojoj se nalazi trim staza je oko 75.000 m2. Za trčanje je predviđeno 2.000 m dužnih uređene staze, dok je za vježbanje izgrađeno 14 proširenja odnosno trim stanica (pojedinačnih površina od 30 do 100 m2), na kojima se nalaze razne tipske sprave za vježbanje izražene od prirodnih materijala, za slijedeći tip vježbi:

Na samom ulazu u trim stazu nalazi se INFO ploča sa shemom trim staze i označenim trim stanicama. Trim staza može prema želji i potrebama korisnika biti podijeljena na 2 zone – za kraću i dužu trasu rekreacije. U zone se ulazi iz zajedničkog ulaznog dijela. U svakoj zoni se nalaze malčirane staze prilagođene postojećoj vegetaciji visokog zelenila i travnate površine na kojima su smještene sprave za rekreaciju i vježbanje te klupice za odmor na pojedinim dijelovima trasa. Na raskršćima trim staze biti će postavljeni smjerokazi te ploče upozorenja pri prelasku staze preko prometnice. Unutar trim staze smješteni su koševi za smeće s vrećicama za smeće.