23. kolovoz 2019.

Otvorenje "Bregeca" na Banfici

Danas je kod zgrade u Ulici Ruđera Boškovića 14 c upriličena svečanost kojom su građani Banfice obilježili završetak radova na uređenju prostora iznad skloništa kojeg stanovnici tog dijela grada zovu „Bregec“. 

Druženju koje su organizirali građani Banfice prisustvovao je i gradonačelnik Ivan Čehok te njegovi zamjenici Zlatan Avar i Sandra Malenica. Grad Varaždin je od prvog dana pozdravljao inicijativu samih građana koji su se zajednički dogovorili da se ovaj zapušten prostor preuredi stavi u funkciju te je uz pomoć tvrtke Varkom osigurao sredstva i potrebnu infrastrukturu kako bi to mjesto postalo ugodno za druženje i boravak građana na otvorenom. Gradonačelnik je prilikom otvorenja čestitao vrijednim stanovnicima okolnih zgrada te naglasio kako će Grad vrlo rado pomoći financijski i organizacijijski i ostalim kvartovima u gradu gdje god se građani dogovore i pokažu zajedničku inicijativu.

"Ovo je mjesto i sporta i susreta i igre djece i druženja odraslih. Dobili smo jednu kvalitetnu mikro lokaciju gdje građani, stanovnici okolnih zgrada mogu biti zajedno, mogu se održavati sportski susreti košarke ili odbijke, ali prvenstveno mislim da nam treba više ovakvih lokacija po gradu" naglasio je gradonačelnik prilikom otvorenja.