21. studeni 2023. | Autor: Maja Hrešć

Otvorene su prijave za Makerthon 2023.

Makerthon je natjecanje u izradi inovativnog rješenja kojem je cilj oblikovanje fizičkog proizvoda kojim bi se riješio neki problem. Sudionici imaju prilike razvijati rješenje ili proizvod u prostoru Makerspace-a te pritom mogu koristiti svu opremu i alate  (elektroniku, 3D printer, 3D skener, laser, CNC i ručne alate) kao i potporu stručnih mentora. Cilj ovakvog tipa natjecanja je poticanje kreativnog razmišljanja i inovacija, umrežavanje te pristup poslodavcima i talentima.

Prijave su otvorene do 1.12.2023. te je potrebno popuniti obrazac za prijavu na našoj web stranici www.makerthon.makerspace.hr, a glavna nagrada iznosi 2.000,00 €.

Rješenje može biti ponuđeno za jedan dio ili cjelokupnu komponentu. S obzirom na to da je Makerthon otvoren za sve, sudionici imaju prilike razvijati rješenja na više razina, shodno stečenim znanjem i vještinama:

  1. Razrađen projekt bez tehničkog rješenja ili finalnog proizvoda (elaborirana i dokumentirana ideja bez tehničkog rješenja)
  2. Tehničko rješenje (dokumentirano tehničko rješenje bez fizičkog proizvoda)
  3. Razvijena jedna komponenta fizičkog proizvoda (dizajn, elektronika, software)
  4. Kompletan proizvod sa svim komponentama (prototip fizičkog rješenja)

Makerthon 2023. započinje 23.11.2023. godine „Kick-off“ eventom u Tehnološkom parku Varaždin. Na ceremoniji otvaranja događaja predstavit će se i problemski zadatak s kojim će se natjecatelji suočiti.

Tokom samog natjecanja, održavamo tematske radionice koje su usko vezane uz rad natjecatelja. Termine radionica, kao i prijavnice objavit ćemo na webu te na društvenim mrežama Tehnološkog parka Varaždin i udruge Makerspace. Sve završava na „Demo day“, odnosno 14.12.2023. godine kada natjecatelji imaju priliku prezentirati svoj rad pred stručnim žirijem koji će onda odlučiti o dobitniku nagrade.

Za više informacija i prijave posjetite www.makerthon.makerspace.hr ili se javite na [email protected]