17. lipanj 2023. | Autor: DD

Otvorene nove prostorije Varaždinske građanske garde

Varaždinska građanska garda, popularni Purgari, u subotu 17. lipnja 2023. godine otvorila je novouređeni prostor u samom centru grada, u Školskoj ulici 2. Prostorije je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, a svečanost je uveličao i nastup Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Prostorije su uredili sami članovi Udruge Varaždinske građanske garde dragovoljnim radom i uz pomoć donacija.  Imat će prezentacijsko-informacijski karakter a koristiti će ga  sve sekcije Udruge: Dame u povijesnim haljinama, Mali Purgari i Bubnjarski ansambl.

Predajući na upotrebu obnovljene prostorije zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je istaknuo: Grad Varaždin brine o jednoj od našoj najprepoznatljivijih institucija i simbolu grada – Varaždinskoj građanskoj gardi koja već više od 250 godina čuva naš grad. Članovi udruge svojim su radom zaslužili da im se da na korištenje jedan ovakav prostor u kojem će se moći družiti, prezentirati svoje aktivnosti i bogatu povijest.

U tom prostoru članovi garde organizirat će dežurstva svake subote od 10-12 sati kada će se posjetitelji moći upoznati s tradicijom varaždinskih purgara.