27. lipanj 2020. | Autor: ddretar

Otvorena velika izložba pasa u Varaždinu

Na prostorima Kinološkog društva Varaždin ( Trg Pavla Štoosa, preko kanala HE varaždin ) u subotu je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar otvorio ovogodišnju najveću izložbu pasa u Hrvatskoj. 

Kao što su napomenuli organizatori, članovi Kinološkog društva Varaždin 1181,  a zajedno s njima i Branko Šare, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, poligon u Varaždinu je najljepši i najopremljeniji u Hrvatskoj, te pruža odlične uvjete za organizaciju ovakvih velikih manifestacija. Organizatori su odgovorno upozorili sve sudionike na strogo pridržavanje protuepidemijskih mjera, a na natjecanju su stvoreni svi preduvjeti za sigurno održavanje manifestacije.

Organizatori su ugodno iznenađeni velikim odazivom vlasnika pasa s obzirom na činjenicu da zbog epidemije do sada nije bilo takvih izložbi u Hrvatskoj. Danas i sutra Nacionalna izložba CAC – HR okupit će gotovo tisuću vlasnika pasa i njihovih četveronožnih ljubimaca iz cijele Hrvatske te gostiju iz nekoliko europskih država. Četrnaest domaćih sudaca u različitim će kategorijama odlučivati o najljepšim psima, odnosno pobjednicima u pojedinim kategorijama.

Izložba se nastavlja u nedjelju, a najatraktivniji dio programa počinje u 10 sati s ocjenjivanjem te u 14:30 sati kada je predviđen BEST IN SHOW.