07. studeni 2019. | Autor: Maja Hrešć

Otvorena učionica na otvorenom III. osnovne škole Varaždin

Gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je uz pročelnicu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženku Dević prisustvovao svečanom otvorenju drvene sjenice u dvorištu III. osnovne škole Varaždin.

Sjenica je izgrađena za provođenje nastave na otvorenom u sklopu izbornog nastavnog predmeta Građanski odgoj i obrazovanje. Inicijativu su pokrenuli sami učenici u suradnji s učiteljskim vijećem kroz akciju prikupljanja papira. Ukupan iznos projekta izgradnje drvene sjenice iznosi 75.173,15 kuna, od čega je Grad Varaždin sufinancirao 48.200,00 kuna. Učionica na otvorenom omogućit će učenicima nastavu na otvorenome u gotovo svim vremenskim uvjetima.  

„Ovo je izvanredna inicijativa koja je mene oduševila, a koju su djeca sama predložila i sami su počeli skupljati papir kako bi mogli sagraditi i otvoriti ovu učionicu. Grad je sufinancirao sredstva koliko je još bilo potrebno. Sve naše škole imaju prekrasna, prostrana i velika dvorišta, s najviše prostora, što drugi gradovi u Hrvatskoj nemaju. Dobro je da se ta dvorišta koriste, da ovdje nije samo igralište, nego da imaju gredice, školski vrt, sada i sjenicu i učionicu na otvorenom. To je stari pedagoški koncept prema kojem djeca više borave na otvorenom. Nadam se da će i ostale škole isto realizirati, a ravnatelji su već izrazili želje da se to napravi.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok prilikom otvorenja.