03. veljača 2023. | Autor: dd

Otvorena obnovljena scena Rogoz varaždinskog kazališta

Koncertom legendarnog pjevača Đimija Stanića, u petak 3. veljače 2023. godine na večer otvorena je obnovljena scena Rogoz u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Nakon pozdravnih riječi intendantice Senke Bulić, te dr. sc. Vesne Pascuttini-Juraga, voditeljice Konzervatorskog odjela i izaslanice ministrice kulture i medija, scenu Rogoz proglasio je otvorenom varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj. Obnovu tog kultnog mjesta varaždinske kulture na kojem su se održavali  brojni koncerti i igrale mnoge predstave, kako je naglasio gradonačelnik, zajedničkim sredstvima obnovili su Grad Varaždin sa 600 tisuća, ministarstvo kulture s 500 tisuća i sponzori sa 300 tisuća kuna vrijednim radovima. Nakon obnovljene scene Rogoz, a prije toga uređene velike koncertne dvorane i gledališta,  gradonačelnik je najavio da se uskoro kreće s uređenjem scene Petar Večer u prostoru nekadašnje knjižnice.

Đimi Stanić je sa svojom Barbarom i sastavom izveo koncert u kojem je publika uživala u njegovim šalama, pjesmama i interpretacijama s kojima je već dugi niz godina prisutan na glazbenoj sceni Hrvatske.

Uz mnogobrojnu publiku, otvorenju scene Rogoz između ostalih nazočili su zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora i predsjednik kazališnog vijeća Davor Matačić kao i mnogi drugi ljubitelji dobre glazbe koji će i u buduće sasvim sigurno posjećivati predstave i koncerte u obnovljenom prostoru scene Rogoz.