27. studeni 2022. | Autor: Maja Hrešć

Otvorena najveća dosad Ledena čarolija

Gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth i direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar u subotu su službeno otvorili Ledenu čaroliju na Kapucinskom trgu.

Ledena čarolija idućih će tjedana, sve do 15. siječnja 2023. godine, uveseljavati sve generacije Varaždinaca u sklopu manifestacije Advent u Varaždinu. Najopremljeniji do sad, veliko klizalište na 1350 m2 ledene površine i dvije staze vrtoglavog ledenog tobogana, uz odličnu ponudu na gastro kućicama, bit će zasigurno jedno od najpopularnijih mjesta varaždinskog Adventa.

Gradonačelnik je rekao kako se nada da će i ove godine Advent ispuniti sva očekivanja kao što je to bilo i prošle. "U Varaždinu imamo Advent na pet trgova, imamo Kuću Djeda Mraza, Ledenu čaroliju i cijelu gradsku jezgru oživljenu skoro kao i za vrijeme Špancirfesta. Špancirfest traje 10 dana, a Advent traje gotovo 45 dana i vjerujem da će svi uspjeti pronaći nešto za sebe." – rekao je Bosilj. 

Advent u Varaždinu prošle je godine posjetilo oko 150.000 ljudi, a u Ledenoj čaroliji uživalo je 30.000 klizača. Direktorica TZGVZ Jelena Toth vjeruje kako će ove godine Varaždin tu brojku i premašiti jer posjetitelje očekuje na osam lokacija više od 110 različitih programa.