04. lipanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Otvorena manifestacija Dan kočija

Potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Gordana Marsenić u subotu je otvorila tradicionalnu manifestaciju Dan kočija koja se 9. godinu zaredom održava ispod bedema varaždinskog Starog grada.

Organizator manifestacije je Udruga Varaždin – grad kočija pod vodstvom predsjednice Dubravke Margarete Ostojić, a pokrovitelji su Grad Varaždin i Varaždinska županija. Uz mimohod zaprega i jahača kroz grad, održava se i likovna kolonija te revijalno natjecanje kočija.

„Veseli me što u ime gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića mogu pozdraviti sudionike ove tradicionalne manifestacije. Naime, Grad Varaždin već je 9. godinu zaredom pokrovitelj Dana kočija. I ove se godine uz sve vas, zaljubljenike u konje i tradiciju, vraćamo u neka prošla vremena. Vaša manifestacija je zaista, u ovo moderno, užurbano, digitalno doba, kao nekakav podsjetnik na vrijeme kad je čovjek bio puno povezaniji s prirodom oko sebe. Ne usudim se reći "sretniji", jer svako doba nosi svoje, ali svakako je svima nama, pogotovo najmlađim posjetiteljima, lijepo vidjeti i doživjeti duh tih prošlih vremena. Grad Varaždin zato će i dalje biti podrška u vašem radu. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu, i naravno puno zabave danas!“ – rekla je Gordana Marsenić.