29. studeni 2019. | Autor: Maja Hrešć

Otvorena Ledena čarolija na Starom gradu

Gradonačelnik Ivan Čehok u petak je službeno otvorio Ledenu čaroliju na Starom gradu koja će u sklopu manifestacije Advent u Varaždinu uveseljavati brojne male i velike posjetitelje.

Gradonačelniku su se na otvorenju pridružili predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, zamjenici Zlatan Avar i Sandra Malenica te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar i direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

Varaždin će i ove godine stati uz bok najatraktivnijim turističkim destinacijama u Hrvatskoj. Razlog tomu je jedinstvena adrenalinska zimska atrakcija koju posjetitelji mogu iskusiti samo u Varaždinu. Uz Stari grad je smješten ledeni park s klizalištem i stazama za klizanje površine oko 1000 m2, no tu je i posebnost koja Varaždin čini drugačijim od drugih. Riječ je o ledenom toboganu dugačkom čak 30 metara, površine 120 m2 s kojeg se spušta u gumenim zračnim kolutovima, posebno dizajniranim kako bi ih mogli koristiti i djeca i odrasli.

„Ledena čarolija je tu, ovaj prekrasni ugođaj našeg Starog grada s lampicama, ledenim toboganom, klizalištem, dočarava tu zimsku čaroliju, zimsku bajku. No, vrijeme je nažalost, ili na sreću, toplo, i volio bih da padne malo snijega. Varaždin stvarno ima odlične uvjete i predispozicije da postane grad koji će, uz Zagreb, na kontinentu imati stvarno pravi adventski ugođaj, jer je Varaždin baš takav grad – mali, skučen, u kojem možete u središtu grada sve obići. Sljedeće godine trebamo još nadopuniti sadržaje za sve generacije. Sada imamo više koncerata nego prošle godine, pa i izložbi, radionica u Uskoj ulici, još jedan trg – Habdelićev, ali i dalje ćemo tu ponudu proširivati idućih godina. Imali smo veliki rast dolazaka i noćenja prošle godine, i to gotovo najveći rast u posljednjih 15 godina, pa vjerujem da će se to nastaviti i ovog Adventa.“ – rekao je gradonačelnik nakon čega je i sam sa svojim suradnicima isprobao ledeni tobogan i službeno ga otvorio za rad.