19. kolovoz 2022. | Autor: Maja Hrešć

Otvorena 24. Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić u četvrtak je nazočila svečanom otvorenju Škole medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ koje se održalo u varaždinskom kinu Gaj.

Otvorenju su prisustvovali voditeljica revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza Sanja Zanki Pejić, predsjednica Savjeta Škole medijske kulture Jelena Modrić, glavni tajnik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Selec i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović.

24. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić, održava se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centara, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Agencije za elektroničke medije, Grada Varaždina i Varaždinske županije. Partneri su POU Varaždin i kino Gaj, Gradski muzeji Varaždin, P4 i Filmsko-kreativni studio VANIMA.

Pročelnica Vusić je u ime Grada Varaždina pozdravila sve prisutne i zaželjela im ugodan boravak u Varaždinu s puno ideja i novih prijateljstava.

Radionice i seminare koji se održavaju od 18. do 26. kolovoza 2022. godine pohađaju nastavnici osnovnih i srednjih škola, odgajatelji u predškolskim ustanovama, voditelji i članovi kino klubova, nezavisni autori, studenti i učenici srednjih škola, ali i svi zainteresirani naučiti nešto novo o filmu i multimediji. Uz seminare i radionice vode se dopunska nastava i rasprava o filmovima koji od klasične edukacije školu pretvaraju u upečatljivo iskustvo.

Program Škole medijske kulture održava se uz preporuku Ministarstva znanosti  i obrazovanja Republike Hrvatske, koja je dobivena na osnovu pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje. Škola se ubraja među pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj te među stotinu i pedeset najvažnijih na razini Europske Unije. Napredak I kvalitetu vidimo kroz rast broja zainteresiranih polaznika.

Više o Školi medijske kulture možete pronaći na  https://smk.hfs.hr/o-skoli.