30. listopad 2013.

Otvoren Sajam poslova

sajam poslova

30.10.2013.-U dvorani Gospodarske škole danas je otvoren šesti Sajam poslova. U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područne službe Varaždin te uz pokroviteljstvo Grada varaždina i Varaždinske županije mogućnosti pedesetak poslodavaca i dvadesetak školskih ustanova predstavilo je mogućnosti zapošljavanja i educiranja. Na svečanosti otvaranja govorio je i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina, a prisustvovali su i Natalija Martinčević, zastupnica u Hrvatskom saboru i zamjenica gradonačelnika te Vjeran Radelić, zamjenik gradonačelnika.

Sajam je namijenjen nezaposlenim osobama i  ostalim tražiteljima zaposlenja, učenicima, studentima te svim ostalim osobama koje su zainteresirane za aktivno uključivanje na tržište rada, kao i obrazovnim ustanovama te poslodavcima.
Prisustvujući Sajmu poslova, posjetitelji će imati priliku ostvariti direktan kontakt s poslodavcima te dobiti informacije o njihovim trenutnim i budućim potrebama za  zapošljavanjem, znanjima i vještinama koje traže poslodavci. Također, moći će ispuniti upitnik za zapošljavanje kod potencijalnih poslodavaca, informirati se o mogućnostima redovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, stipendiranja i kreditiranja obrazovanja. Nadalje, posjetitelji Sajma dobit će informacije o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o mogućnostima zapošljavanja na razini europskog ekonomskog prostora, upoznat će se s radom i aktivnostima Centara za informiranje i savjetovanje u karijeri (CISOK), istražit će mogućnosti računalnog programa „Moj izbor" te će moći sudjelovati u radionicama.
Poslodavci različitih djelatnosti predstavit će svoje trenutne i buduće potrebe za zaposlenicima, obrazovne ustanove predstavit će ponudu obrazovnih programa, dok će partneri prezentirati svoje aktivnosti, programe i projekte koji podržavaju zapošljavanje.
Posebnost ovogodišnjeg Sajma poslova je što je ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, Hrvatski zavod za zapošljavanje postao dijelom Europske mreže javnih službi za zapošljavanje (EURES), čime je hrvatskim građanima postala dostupna i usluga posredovanja pri zapošljavanju u drugim članicama Europske unije.
Partneri Sajma poslova su HGK- Županijska komora Varaždin, HOK- Obrtnička komora Varaždinske županije, HOK-Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, Agencija za razvoj Varaždinske županije-AZRA, Razvojna agencija Sjever-DAN, gradovi Ivanec, Lepoglava, Ludbreg, Novi Marof, Varaždinske Toplice te općine Cestica i Vinica.