12. listopad 2012.

Otvoren Sajam lov, ribolov, priroda, turizam

otvorenje sajma lova

12.10.2012. - U gradskoj sportskoj dvorani, popularnoj varaždinskoj Areni u petak je otvoren 17. međunarodni sajam lov, ribolov, priroda, turizam. Goran habuš, gradonačelnik Grada Varaždina, govoreći na svečanom otvaranju pohvalio je organizatore što su smogli snage za održavanje kontinuiteta održavanja sajma koji objedinjuje nekoliko važnih komponenti lova, ribolova, očuvanja prirode i turizma.

Uprkos složenoj gospodarskoj i ekonomskoj situaciji, ova varaždinska manifestacija zahvaljujući dodatnim naporima organizatora, suorganizatora i sponzora, i nadalje ostaje  najveća godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe koju obiđe 15-tak tisuća posjetitelja. Na gotovo 2.000 m2 izložbenog prostora, kako se očekuje, predstaviti će se više od 100 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja, te gotovo isto toliko njihovih suizlagača.

Ovogodišnji partner sajma je područje Gorskog kotara čiju prezentaciju pripremaju Turistička zajednica Primorsko-goranske županije i koordinacija Turističkih zajednica Gorskog kotara. Na nešto više od 100 m2 predstaviti će se tako  turistička ponuda i sadržaji Gorskog kotara: novi Stalni izložbeni postav Kaštela Zrinski iz Broda na Kupi, Izložba Nacionalnog parka Risnjak, desetak OPG-a i udruga sa izvornim goranskim proizvodima, a sve to biti će začinjeno i nastupom folklorne skupine Delnice, KUD-a „Zeleni Vir“ i Ravnogorskih tamburaša. Tako će trodnevna događanja na sajmu biti u znaku Gorskog kotara.
Uz to prvog dana sajma održati će se i posebna prezentacija turističke ponude Gorskog kotara ( NP Risnjak, Lujzijana, Plodovi gorja, Doživljaji Gorskog kotara, Kaštel Zrinski) namijenjena turističkim agencijama sjeverozapadne Hrvatske, novinarima i ravnateljima škola.

Kao i ranijih godina sajam nudi i niz stručnih ( okrugli stolovi, predavanja) ali i zanimljivih, atraktivnih i edukativnih sadržaja. Tako će već tradicionalno Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza postaviti izložbu hrvatske divljači u prirodnom okruženju, a Državni zavod za zaštitu prirode postavlja izložbu na temu Velike zvijeri u Hrvatskoj i priprema istoimeno predavanje.

Osim uz izložbe i stručne programe namijenjene lovcima i ribolovcima, posjetioci će  moći uživati u prigodnim prezentacijama, bogatoj gastronomskoj ponudi, te drugim sadržajima.


Suorganizatori:
Hrvatski lovački savez
Hrvatski športski ribolovni savez

Partner sajma
Gorski kotar