21. srpanj 2015.

OTVOREN ROTOR U GOSPODARSKOJ ULICI

rotor

21. 07. 2015. - Gradonačelnik Goran Habuš i Darko Jurčec, načelnik Policijske uprave varaždinske prigodnom konferencijom za novinare obilježili su danas završetak radova na Rotoru kod Bauhausa koji je napravljen i prije roka.
- Ovo je treći projekt zajedno sa MUP- om kroz Program poboljšanja nacionalne  sigurnosti na prometnicama (semafori u Optujskoj ulici, rotor u ulici B.Radića i ovaj rotor). Ovim rotorom povećali smo sigurnost prometa u ovoj zoni grada, posebno je uređen i malo drugačije od svih koje smo u Varaždinu navikli vidjeti – naglasio je gradonačelnik i zahvalio se svim sugrađanima na strpljenju zbog prometnih gužvi koje su stvarale dok su radovi bili u tijeku.
Sredstva za građevinske radove u vrijednosti 1.290.109,21 kuna Grad Varaždin kao investitor osigurao je zahvaljujući Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske dok je za dodatne radove u gradskom proračunu osigurano 241.586,75 kuna. Radove na rotoru je izvodila tvrtka „COLAS Hrvatska“ d.d. i tvrtka Elcon d.o.o. iz Varaždina, nadzor radova vršen je od tvrtke Labos d.o.o., a hortikulturno uređenje rotora odradila je tvrtka Parkovi d.d.