01. listopad 2018.

Otvoren još jedan Dječji tjedan

Danas je i službeno otvoren još jedan Dječji tjedan, tradicionalna godišnja manifestacija koja obuhvaća brojne aktivnosti namijenjene djeci, a koju u Varaždinu provode Grad Varaždin, Društvo „Naša djeca“ Varaždin, Dječji forum za prava djeteta Društva Naša djeca, Dječji vrtić Varaždin, varaždinske osnovne škole, Pučko otvoreno učilište Varaždin, PU varaždinska, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Društvo crvenog križa Varaždinske županije, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Udruga udomitelja za djecu i mlade "ZIPKA", Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ostali partneri.

 

Prilikom otvorenja Dječjeg tjedna gradonačelnik Ivan Čehok čestitao je djeci i mladima te naglasio kako je Varaždin bio prvi „Grad – prijatelj djece“ u Hrvatskoj te iako je ta titula laskava ona je i obvezujuća i upravo zato sve što Grad čini treba biti usmjereno prema djeci i mladim ljudima.

„ Djeca hvale suradnju s Gradom i zadovoljni su Gradom, i naravno da uvijek imaju nove ideje i želje. Podržali smo ih prostorom jer ova lokacija na kojoj se nalazimo namijenjena je djeci. Ovdje je preseljeno Društvo naša djeca, poludnevni centar za djecu s posebnim potrebama, dolazi još nekoliko vanjskih igrališta, uredit ćemo i prvi street workout na ovoj lokaciji, tu  je i sportska dvorana, škole… Ovu lokaciju ćemo pretvoriti u dječji mali grad, grad koji će biti posvećen djeci i mladim ljudima“ – rekao je gradonačelnik.