09. kolovoz 2019. | Autor: Maja Hrešć

Otvoren i pušten u promet nadvožnjak u Gospodarskoj ulici

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar u petak je uz člana Uprave Hrvatskih cesta Alena Leverića, saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, predstavnike iz Hrvatskih cesta i predstavnike izvođača radova, tvrtke Colas, nakon višemjesečnih radova, svečano otvorio i pustio u promet obnovljeni nadvožnjak u Gospodarskoj ulici.

„Najavljivali smo otvorenje za 10. kolovoza, ali evo radovi su završili i ranije te nadvožnjak već puštamo u promet. Pokazala se dobra suradnja Grada Varaždina, Hrvatskih cesta i države kroz vertikalu vlasti, što je rezultiralo da je i ovaj nadvožnjak u potpunosti obnovljen i da oba nadvožnjaka budu u funkciji ove godine. Sve se završilo prije Špancirfesta kako bi izbjegli prometne gužve za vrijeme trajanja festivala. Daljnje planirane radove također tempiramo kako ne bi poremetili promet za vrijeme Špancirfesta. Nove planirane investicije su rotor u Hrašćici, obnove ulica i nogostupa od kojih bi trinaest ulica trebalo biti završeno do kraja godine.“ – izjavio je prilikom otvorenja zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Vrijednost radova iznosi 6 milijuna kuna, a projekt su financirale Hrvatske ceste. U sklopu radova obnovljeni su kolnik, ograde, odvodnja, nogostupi i postavljena nova javna rasvjeta. 

„Prošle godine smo u obilazak nekoliko lokacija u Varaždinskoj županiji pozvali direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića, a među tim lokacijama bio je i ovaj nadvožnjak. Godinu i par mjeseci nakon tog posjeta, sa zadovoljstvom mogu reći da je nadvožnjak obnovljen i pušten u rad.“ – rekao je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Alen Leverić pohvalio je izvođače radova na otvorenju prije roka te najavio kako Varaždin i Varaždinsku županiju čeka cestovni investicijski boom: „Ovo je jedan od projekata, no slijedi još velik broj projekata, od rotora Koprivnička – Međimurska, Hrašćica, zaobilaznica u Novom Marofu. Svi projekti idu prema planu, a sredstava iz Hrvatskih cesta su osigurana.“