04. listopad 2021. | Autor: Maja Hrešć

Otvoren Dječji tjedan u Varaždinu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je ispred Gradske vijećnice nazočio svečanosti obilježavanja Međunarodnog dječjeg dana i otvaranja Dječjeg tjedna 2021. koji se diljem Hrvatske, pa tako i u Varaždinu, održava od 4. do 10. listopada.

U sklopu svečanosti dječji predstavnici varaždinskih osnovnih škola gradonačelniku su prezentirali svoje želje i potrebe, a gradonačelnik je obećao učiniti sve što može da se njihove želje realiziraju.

„Grad Varaždin sluša potrebe djece i učinit ćemo sve da njihove želje ispoštujemo. Poručujem našim najmlađim Varaždinkama i Varaždincima da budu što aktivniji, da se ne srame reći nama odraslima njihove želje i nek nas podsjete što im treba, a mi ćemo se potruditi da to realiziramo. Što više tražite i što više zahtijevajte. Poslušao sam pozorno zahtjeve koje ste danas prezentirali. Neke stavke ćemo pokrenuti odmah, a ono što iziskuje veća ulaganja pokušat ćemo staviti u proračun za iduću godinu. Važno nam je da djeca u gradu Varaždinu budu zadovoljna i da im pružimo najbolje uvjete za njihov rast i razvoj.“ – rekao je gradonačelnik.  

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja manifestacija koja obuhvaća brojne aktivnosti namijenjene djeci, a koju u Varaždinu pod Koordinacijskim odborom "Grad Varaždin - prijatelj djece" provode Grad Varaždin, Društvo „Naša djeca“ Varaždin, Dječji forum za prava djeteta Društva Naša djeca, Dječji vrtić Varaždin i privatni vrtići, varaždinske osnovne škole, Pučko otvoreno učilište Varaždin, PU varaždinska, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Društvo crvenog križa Varaždinske županije, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište sv. Nikola“ i ostali partneri.

Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice.

Program Dječjeg tjedna