13. svibanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Otvoren 5. UNIN Connect Week Sveučilišta Sjever te potpisan ugovor o izgradnji novih zgrada Sveučilišta

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je prisustvovao otvorenju Tjedna karijera Sveučilišta Sjever – 5. UNIN Connect Weeka koji se održava od 13. do 17. svibnja 2024. godine.

Svečano otvorenje održalo se u Sveučilišnom centru Varaždin, a prethodilo mu je potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova uređenja zgrade u Optujskoj ulici, odnosno izgradnje novog sveučilišnog kampusa na prostoru bivše vojarne, vrijednosti 4,5 milijuna eura. U novim prostorijama Sveučilišta provodit će se nastava iz tehničkih smjerova, strojarstva, mehatronike, logistike i mobilnosti te geodezije i geomatike.

Uz rektora Marina Milkovića, prorektora Sveučilišnog centra Varaždin Damira Vusića i predstavnike izvođača radova, potpisivanju su nazočili i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić i drugi uvaženi gosti.

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je važnost uređenja novih sveučilišnih prostora. „Čestitam Sveučilištu Sjever ne samo na ovoj investiciji, nego i na ovom Tjednu karijera koji se organizira i povezuje akademsku i poslovnu zajednicu. Naši su poduzetnici u problemu zato što nedostaje radne snage. Ovdje je odaziv koliko vidim odličan i već u studentskim danima bolji, odnosno najbolji studenti dobivaju ponude za svoja buduća zaposlenja.“ – rekao je gradonačelnik.

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever mjesto je gdje sadašnji, ali i budući studenti imaju priliku doznati sve o prednostima studiranja na Sveučilištu Sjever, kako graditi profesionalnu karijeru, dobiti stipendiju i pronaći idealno mjesto na tržištu rada. Jedan je od najvećih i najznačajnijih događaja u regiji kada je riječ o povezivanju gospodarstva i društvene zajednice te uz bogat program i zanimljive panel rasprave okuplja rekordan broj renomiranih poslodavaca i predstavnika poslovne zajednice.