31. svibanj 2019.

Otvoren 5. Gospodarski sajam 2019

Na ovogodišnjem, petom po redu, Gospodarskom sajmu Varaždin predstaviti će se 118 izlagača, obrtnika, poduzetnika, gradova, općina, OPG-ova, vinara, modnih dizajnera, udruga, ugostitelja, inovatora te auto kuća s područja Sjeverozapadne Hrvatske. 

Sajam se održava danas i sutra, 1. lipnja na Kapucinskom trgu u Varaždinu, a uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe nudi se i cjelodnevni zabavno glazbeni program te besplatan ulaz za posjetitelje. Glavni pokrovitelj sajma je Grad Varaždin, a partner Varaždinska županija.

Na otvorenju Sajma izlagačima i posjetiteljima obratio se i gradonačelnik Ivan Čehok te je istaknuo kako se Grad Varaždin prije desetak godina prilikom izgradnje Kapucinskom trga nadao da će upravo ovakva biti namjena trga, da bude najveći sajmeni trg u ovom dijelu Hrvatske, a zahvaljujući ovakvim manifestacijama on to polako i postaje.  

„Grad Varaždin može se pohvaliti odličnom suradnjom s obrtničkom komorom, sa svim gospodarskim komorama i sa samim poduzetnicima. Sajmovi su uvijek prilika da pokažemo ono najbolje što možemo ponuditi, da se pokažu i nove tehnologije i nova znanja, kompetencije i novi proizvodi. Činjenica da je ove godine preko 100 izlagača govori o tome da je ovakav tip priredbe potreban ovom gradu te će ih Grad Varaždin podupirati i u budućnosti jer ovo je grad gospodarstva“ rekao je gradonačelnik Čehok.

Uz gradonačelnika, otvorenju su prisustvovali i zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Sajam je proglasio otvorenim europski i svjetski prvak u robotici Juraj Kolarić.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje od 10:00 do 18:00 sati, a ulaz je besplatan!