28. svibanj 2012.

OTPAD ĆEMO RIJEŠITI BRŽE I JEFTINIJE OD T7 VIS-a, UNATOČ NJIHOVIM MEDIJSKIM I INIM PRITISCIMA

Habus - Radelić - Vlašić image habuš,radelić,vlašić press

28.05.2012. - "Varaždinci, imajte još malo strpljenja, radimo 24 sata na problemu otpada i sigurno ćemo ga riješiti u kraćem roku i mnogo jeftinije nego što to nudi T7 VIS." - poručio je Varaždincima Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik, očitujući se na današnji set priopćenja iz T7 VIS grupe na temu zbrinjavanja bala u Brezju i novonastalog varaždinskog otpada.

"Prema Ugovoru kojeg je bivša gradska vlast sklopila s T7 grupom, najbrži rok za rješavanje bala i novonastalog otpada je 4,5 god i to u slučaju kad bi MBO u Brezju radio  365 dana u godini. U dosadašnjim pregovorima nudili smo T7 grupi mogućnost da se uključi u zbrinjavanje, ali i da angažiramo još nekom da nam pomogne u tome, kako bismo otpad riješili u roku od najviše godine dana, kako nam je to naložila inspekcija. No,  T7 je iskoristio sve svoje medijske i ine sposobnosti da te pokušaje bojkotira. Dnevno komuniciramo i konzultiramo se s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, još od posljednjeg inspekcijskog nadzora odlagališta bala u Brezju u veljači 2012. godine. Dostavili smo im Plan zbrinjavanja bala i novonastalog otpada, jednom smo da dobili na doradu i ovih dana očekujemo njegovu konačnu potvrdu. Nakon toga učinit ćemo ono što je i bivša gradska vlast trebala napraviti - raspisati javni način za saniranje bala otpada u Brezju i ovog novonastalog. " - rekao je  gradonačelnik Habuš.

Ovdje možete pogledati podatke o dinamici mehaničko -biološke obrade otpada, a ovdje kronologiju aktivnosti oko bala u Brezju i problematike varaždinskog otpada.