04. siječanj 2023. | Autor: dd

Osigurati normalan rad ustanova u društvenim djelatnostima

S ravnateljima kulturnih i drugih društvenih ustanova Grada Varaždina danas, u srijedu 4. siječnja 2023. godine gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj održao je radni sastanak. Zajedno sa zamjenikom Miroslavom Markovićem te pročelnicom za društvene djelatnosti Danijelom Vusić razgovarao je o načinu na koji će te ustanove funkcionirati i ostvarivati programe rada u narednom razdoblju.

Imperativ sastanka bio je kako osigurati rad ustanova u vrijeme kada Grad Varaždin nema izglasan proračun, a izvjesni su i izbori za Gradsko vijeće. Kao što su izvijestili ravnatelji ustanova u kulturi, intendantica HNK u Varaždinu Senka Bulić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik, ravnatelj knjižnice Mario Šoštarić i ravnatelj gradskog muzeja Miran Bojanić Morandini, ustanove su spremne ostvarivati svoje planove pa Varaždinci neće biti prikraćeni za njihove usluge. U tim smislu normalan rad najavile su i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Lana Vukalović Velimirović i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina. Gradonačelnik Neven Bosilj upozorio je na važnost pridržavanja zadanih financijskih limita u okviru kojih je potrebno osigurati normalno funkcioniranje svih ustanova do donošenja novog proračuna Grada Varaždina

Istovremeno, bila je to prilika da se iznesu sada dostupni podaci o tome koliko su varaždinske ustanove u kulturi dobile sredstava od nadležnog ministarstava. Tako je Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu prema dosad objavljenim podacima dobilo ukupno 843.000,00 kn, Gradski muzej u Varaždinu 160.000,00, Koncertni ured Varaždin 650.000,00 kn dok je Gradska knjižnica dobila 350.000,00 odobrenih sredstava.

Ukupno je za Varaždin do sada odobreno 2.503.000,00 kuna odnosno 332.205,19 eura što uključuje i odobrena sredstva za rad udruga, umjetničkih organizacija i samostalnih umjetnika, dok podaci o ostalim prijavljenim programima još uvijek nisu dostupni te se očekuju narednih dana.