20. kolovoz 2013.

Operne zvijezde za Spas

presica spas

20.08.2013.-Konferencijom za novinare u varaždinskom kazalištu, najavljen je humanitarni koncert "Operne zvijezde za Spas". Koncert će 29. kolovoza u varaždinskom kazalištu okupiti čak 14 eminetnih varaždinskih opernih pjevača i njihove goste koji će izvesti atraktivan program opernih arija. cilj je prikupiti sredstva neophodna za djelovanje Udruge Spas koja brine o napuštenim životinjama.

U ime Grada Varaždina, pokrovitelja koncerta, potporu je organizatorima dala Natalija Martinčević, zastupnica u Hrvatskom saboru koja je naglasila kako taj koncert na najbolji način ističe dvije karakteristike Varaždina: kulturnu tradiciju i humanost. Uz pohvale organizatorima, pozvala je građane da kupnjom karata za koncert pomognu Udruzi Spas.

Na koncertu "Operne zvijezde za Spas" u četvrtak 29. kolovoza nastupit će: Barbara Othman, Jelena Štefanić, Helena Lucić Šego, Miljenko Đuran, Momir Pjevac, Henrik Šimunković, Dora Dučakijević, Sofija Cingula,

Kora Pavelić, Ana Šedelbauer, Valentina Geci, Željko Zaplatić, Blanka Tkalčić, Ana Lice, Ivana Godec Vinceković (korepetitor), Lea Šantek (korepetitor), Ivan Kolar (korepetitor) i Danijel Otto (korepetitor).