16. srpanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Oldtimer susret na Kapucinskom trgu

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu u nedjelju se u organizaciji Oldtimer kluba Varaždin 2 održao Oldtimer susret 2023., a podršku ovom događaju iskazao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, koji je ujedno i službeno otvorio susret.

S više od 160 sudionika i više od 110 izloženih automobila i motocikala, Oldtimer susret potvrdio je veliki interes entuzijasta, vlasnika i simpatizera oldtimera, a i mnogih građana koji su došli razgledati vozila.

"Uz sva turistička događanja u našem gradu, imamo i ovaj susret koji je spoj turističke manifestacije i tehničke kulture. Naši sugrađani danas mogu vidjeti automobile, mopede i motore, a za vrijeme Špancirfesta, Klub će pripremiti i tematsku izložbu bicikala, kao što i odgovara Varaždinu - gradu bicikala. Neki od izloženih automobila stariji su od sto godina, zaista rijetki i vrlo vrijedni primjerci. Događanje je i lijepa promocija tehničke kulture jer svi ovi ljudi sami održavaju svoja vozila, brinu se o njima i održavaju ih u voznom stanju, što je zaista za svaku pohvalu. Čestitam Oldtimer klubu na organizaciji i na velikoj 20. obljetnici njihovog rada, vjerujem da nas čeka još puno zanimljivih događaja koja će nam pripremiti." - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Oldtimer klub Varaždin 2 osnovan je 2003. te ove godine slavi 20 godina postojanja. Klub i njegovi članovi djeluju na području očuvanja, obnavljanja i prezentaciji oldtimer vozila i ostalih tehnikalija. Okuplja vlasnike i simpatizere oldtimer vozila - automobila, mopeda, bicikla, traktora i ostalog, s ciljem sakupljanja, očuvanja i restauriranja tog dijela tehničke baštine u originalnom ili obnovljenom stanju. Klub danas broji 92 redovna člana i 23 simpatizera.