22. srpanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Održano 16. Natjecanje orača Varaždinske županije

U petak je u Varaždinu u organizaciji Udruge za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije održano 16. Natjecanje orača Varaždinske županije.

Otvorenju natjecanja koje se održalo na parceli u Optujskoj ulici nazočile su predstavnica Grada Varaždina Ivana Borovec, voditeljica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede Mara Bogović, zamjenica župana Silvija Zagorec, a pridružio im se i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović.

Grad Varaždin podržava poljoprivredne proizvođače, ali i svaki oblik promocije poljoprivrede, pa je tako podržao i ovu manifestaciju.

Ove godine snage je odmjerilo deset orača, a sami organizatori istaknuli su kako im je posebno drago jer se okupilo puno mladih.

"Oni su naše nove nade u poljoprivredi i naravno da im dajemo podršku u njihovom radu na sve načine. Jedan od njih je i ovo neformalno druženje, odnosno natjecanje, gdje se oni međusobno upoznaju, druže i pomažu jedni drugima." - rekla je Mara Bogović.

Najbolji u kategoriji plugova ravnjaka je Željko Kivač, a u kategoriji plugova premetnjaka Dario Pocedulić. U kategoriji ravnjaka 2. mjesto osvojio je Darijan Mužic, 3. mjesto Krunoslav Mužic, a natjecali su se i Davor Pahić, Filip Premužić i Andrej Kefelja. U kategoriji premetnjaka 2. mjesto osvojio je Luka Tomiša, a 3. mjesto Emil Korpar, dok je Teo Novosel zauzeo 4. mjesto. 

Pobjednicima želimo puno sreće na državnom natjecanju u Prelogu!