13. rujan 2021. | Autor: Maja Hrešć

Održana Županijska berba kao podrška vinogradarima iz varaždinskog kraja

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan u nedjelju je prisustvovala trećoj Županijskoj berbi koja je u organizaciji Vinarije Šafran, Varaždinske županije i Turističke zajednice Grada Novog Marofa održana u Breznici u vinogradima Vinarije Šafran.

Vlasnik vinarije Stjepan Šafran čiji se vinogradi prostiru na 20-ak hektara i godišnje proizvedu od 70 do 100 tisuća litara vina, predsjednicu Vijeća je zajedno s županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, njegovom zamjenicom Silvijom Zagorec i saborskom zastupnicom Nadicom Dreven Budinski proveo kroz imanje i upoznao s počecima razvoja vinarije.

Županijska berba održala se s ciljem očuvanja starih običaja i tradicije, ali i kao simboličan znak podrške radu vinogradara iz varaždinskog kraja. Vina iz Varaždinske županije već su stekla svjetski priznat ugled među strukom i posljednjih godina osvajaju brojne nagrade od kojih je svakako najvažnije prestižno natjecanje Decanter World Wine Awards.

S obzirom na to da je Stjepan Šafran, poznati hrvatski poduzetnik i gospodarstvenik, ujedno i počasni konzul Republike Albanije u Hrvatskoj, s predsjednicom Zdravkom Grđan ovom prilikom je razgovarao i o mogućnostima povezivanja gospodarstvenika i kulturne promocije između Grada Varaždina i Republike Albanije.