10. svibanj 2016. | Autor: [email protected]

Održana „Žogarija“ u Varaždinu

"Žogarija" u Varaždinu

Na trgu kralja Tomislava danas je održana četvrta po redu „Žogarija“ u organizaciji Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Međunarodni je to projekt koji traje već 11 godina i koji ima u cilju poboljšanje kvalitete života među mladima kroz sport i zabavu.

Idejni začetnik projekta je MEDIA ŠPORT iz Ljubljane koji na taj način želi povezati djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz susjednih zemalja uz moto „Fair play sodelujem in ne tekmujem“. U akciji sudjeluju djeca iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Ovogodišnju „Žogariju“, na kojoj je sudjelovalo stotinjak učenika svih osnovnih škola i djece iz dječjih vrtića, otvorili su gradonačelnik Goran Habuš i njegov zamjenik Vjeran Radelić.

Osnovnoškolci iz 1. osnovne škole Varaždin pobjednici su natjecanja i time su se plasirali na finalni turnir koji se ove godine održava u Labinu. Drugo mjesto je osvojila II. osnovna škola, treće mjesto V., četvrto mjesto III. te peto mjesto VI. osnovna škola.