29. travanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Održana završna konferencija projekta „Full STEAM Ahead!“

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić u ponedjeljak su prisustvovali završnoj konferenciji projekta „Full STEAM Ahead!“ – Znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika koja se održala u II. osnovnoj školi Varaždin.

Konferenciji su uz ravnateljicu II. osnovne škole Sanju Posavec nazočili i predstavnici partnera projekta Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu i NT-Gruppen AS Kraljevina Norveška, ravnatelji škola i ostali sudionici.

„Ovo je završna konferencija vrlo bitnog projekta za Grad Varaždin, ali prije svega za II. osnovnu školu jer smo dobili novu, dodanu vrijednost. Svi naši učenici, ali i građani koji će koristiti ovaj novoizgrađeni dio u školi itekako će imati zadovoljstvo da se oplemene novim znanjima i vještinama i to je najveća vrijednost ovog projekta. Kao što smo stali iza svih projekata u našim školama, tako smo podržali i ovaj i veselimo se njegovim rezultatima i rezultatima naših učenika.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Projekt „Full STEAM Ahead!“ financiran je u okviru poziva Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području (Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021.). Na projektu, uz II. osnovnu školu koja je nositelj projekta, sudjeluju i Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina te NTGruppen AS iz Kraljevine Norveške.

Kroz projekt, škola je prošla digitalnu transformaciju kroz STEAM koncept opremanjem 4 učionice i zvjezdarnicu, obuhvatnom edukacijom učitelja, razvojem kurikuluma i aktivnosti za učenike. U predloženom projektu usredotočili su se na poboljšanje STEM vještina učenika i učitelja u školi i to uvođenjem školskog okvira STEAM na svim razinama obrazovnog programa.