17. lipanj 2015.

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ADORA – ASISTENTI DOPRINOSE RAZVOJU INKLUZIVNE NASTAVE“

DSCN0008

17.06.2015. - U Centru za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ održana je završna konferencija projekta “ADORA”, u okviru instrumenta Europski socijalni fond, Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013., osiguravanje asistenata učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Ovom prilikom predstavljene su programske aktivnosti projekta koje su se provodile tijekom školske godine 2014./2015. U ime Grada Varaždina ( nositelja Projekta ) okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić  koji se zahvalio svim asistentima i partnerima na uspješnoj provedbi Projekta - Razvojna agencija Sjever DAN, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Varaždin, Udruga Kokotiček, I. privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin, Centar Tomislav Špoljar, te I., II., IV., VI. i VII. Osnovna škola Varaždin.
Marina Radosavljević, predsjednica udruge „Kokotiček“  naglasila je kako je udruga kao partner na projektu izradila program edukacije i obavila 2 edukacije asistenata.
-Educirali smo četrdesetak asistenata koji su bili raspoređeni po školama. Asistenti su se odlično snašli i dobili smo dobre povratne informacije. Upoznali smo ih sa svim vrstama oštećenja te kako se nositi u nepredvidivim situacijama. Osim toga, prošli smo i zakonski dio te smo nastojali obuhvatiti sve što im je bilo korisno u radu.
- Godinu dana je prošlo i projekt je uspješno završio. Vrijednost projekta bila je 1 450 000 kuna i mogu reći da smo jako zadovoljni ovim projektom gdje su pomoćnici na nastavi dobili mogućnost da educiraju i pomažu djeci koja imaju poteškoće u razvoju. Samim time naša djeca bolje su se integrirala u nastavu i imaju lakši život. Grad Varaždin će podržavati ovaj projekt i dalje, no čekamo raspis natječaja i očekujemo pomoć u financiranju od države. – naglasio je zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić.