17. srpanj 2015.

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA : Međunarodni aeromiting - CIAV 2015 - potvrdio visoki renome

DSC_1807

17.07.2015. - Međunarodni aeromiting koji je proteklog vikenda organiziran u Varaždinu bio je spektakularna zračna priredba na kojoj je nastupilo pedesetak letjelica – od borbenih, školskih i akrobatskih zrakoplova, zrakoplova generalne avijacije do helikoptera i lakih letjelica – naglasio je tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak na konferenciji za novinare koja je održana u varaždinskoj Gradskoj vijećnici. U osvrtu na proteklog vikenda održan međunarodni aeromiting – CIAV 2015. istaknuto je kako su bravure zračnih asova iz Slovenije, Latvije, Hrvatske, koji su nastupili na varaždinskom mitingu oduševile publiku, koja je još jednom pokazala izuzetno zanimanje za ovakve, atraktivne zrakoplovne priredbe u čijoj organizaciji Aeroklub Varaždin ima dugu i uspješnu tradiciju. Više tisuća posjetitelja ove dvodnevne priredbe na varaždinskom aerodromu imalo je  prigodu uživati u doista spektakularnim nastupima zračnog asa Petra Podlunšeka, europskog viceprvaka u akrobatskom letenju, koji uspješno nastupa na Svjetskom prvenstvu Red Bull Air Race, akro-grupe Baltic Bees iz Latvije, koja je u Varaždinu izvela gotovo trideset minutni spektakularni program, akrobatske grupe Krila Oluje, koja je i u novom sastavu izvela vrhunski show na varaždinskom nebu, ili hrvatskog pilotskog asa Branimira Ambrekovića. Posjetitelji su imali priliku vidjeti prelete Gripena, borbenog zrakoplova mađarskog ratnog zrakoplovstva, Pilatusa PC-9M slovenskog ratnog zrakoplovstva, te MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, vidjeti Eurocopter EC-135P Ministarstva unutarnjih poslova, zrakoplova generalne avijacije te doživjeti posebno atraktivni ugođaj ovakve međunarodne zrakoplovne priredbe. Stoga varaždinski aeromiting nije bio samo atraktivni događaj koji je na varaždinski aerodrom privukao mnoštvo publike koja je uživala u atraktivnom programu, već je bio i izuzetna prigoda za promociju zrakoplovstva u našem gradu koja ima tradiciju dugu 85 godina.
- Ovogodišnji CIAV pokazao je kako Varaždin ima snage organizirati ovakvu međunarodnu priredbu i nastaviti tradiciju civilne avijacije u Varaždinu. Posebno veseli odličan odaziv publike koja je prepoznala visoku kvalitetu ove priredbe – naglasio je na konferenciji za novinare zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.
Valja istaknuti kako je u pripremi ovogodišnjeg mitinga, koji je organizirao Aeroklub Varaždin, sudjelovalo pedesetak ljudi koji su mjesecima predano radili na pripremi ove priredbe, koja je za organizaciju dobila najviše ocjene sudionika, stručne javnosti i zadovoljnih posjetitelja.
Na konferenciji je organizaciju ove priredbe pohvalila i direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec, koja je tom prigodom istaknula i veliki turistički potencijal ove međunarodne zrakoplovne priredbe.
- Croatia osiguranje je kao društveno odgovorna kompanija te tržišni lider na hrvatskom tržištu osiguranja letjelica, prepoznala značaj ove priredbe i podržala njenu organizaciju – naglasila je Ivana Krobot, direktorica varaždinske podružnice Croatia osiguranja, osiguravateljne kuće koja je bila zlatni sponzor ovogodišnjeg aeromitinga u Varaždinu.
Aeroklub Varaždin posebno je na konferenciji za novinare zahvalio posjetiteljima ove priredbe, svim sudionicima varaždinskog aeromitinga, javnim glasilima koja su pratile miting, te sponzorima koji su prepoznali i podržali ovu međunarodnu priredbu – visokoj pokroviteljici CIAVA-2015. predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, pokroviteljima – Gradu Varaždinu i gradonačelniku Goranu Habušu, te Varaždinskoj županiji i županu Predragu Štromaru, kao i zlatnom sponzoru – osiguravateljnom društvu Croatia Osiguranje te saborskom zastupniku Mariju Habeku.
Organizatori su zahvalu uputili i Gradskoj tržnici i direktoru Predragu Ciglaru, Čistoći i direktoru Davoru Skrozi, Varkomu i direktoru Vladi Vlašiću, tvrtki Arsenal Ivezić i direktoru Iliji Iveziću, varaždinskoj podružnici HEP – a i njenom direktoru Zvonimiru Rožmariću, Agenciji za civilni zračni promet Republike Hrvatske, VIP-u, Predstavništvu Gripena u Hrvatskoj i Sanji Hrvojević Beganović, Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i njenom zapovjedniku, brigadnom generalu Draženu Šćuriju, Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, Turističkoj zajednici Varaždinske županije i direktorici Elizabeti Dolenec, Policijskoj upravi varaždinskoj i načelniku Darku Jurčecu, Vatrogasnoj zajednici grada Varaždina i zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Ivici Labašu, Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina i pročelniku Mariju Sambolcu, tvrtki PZC i njenom direktoru Siniši Vargi, Općini Trnovec Bartolovečki i načelniku ove općine Zvonku Šamecu, Razvojnoj agenciji Sjever i direktoru dr. sc. Miljenku Ernoiću, tvrtki TD Varaždin Airport, Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, te tvrtkama Diamond Aircraft Croatia i Flight Academy, udruzi CBB i Varaždinskim maketarima.
- Posebno nas veseli da je varaždinski aeromiting uspio i da se Aeroklub Varaždin ponovo vratio na varaždinski aerodrom. Nastavili smo dugu tradiciju ove zrakoplovne priredbe u Varaždinu i vjerujem kako smo započeli novo poglavlje civilnog zrakoplovstva u Varaždinu – poručio je na konferenciji gradonačelnik Goran Habuš te najavio kako će Varaždin i slijedeće godine biti uzorni domaćin ove međunarodne zrakoplovne priredbe.