10. lipanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Održana tradicionalna manifestacija Dan kočija u Varaždinu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu je pozdravio sudionike manifestacije Dan kočija u Varaždinu koja se u organizaciji Udruge Varaždin – dan kočija, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, održala na prostoru Starog grada.

Gradonačelnik je naglasio kako mu je drago da se i ove godine već tradicionalno održava manifestacija koja nas vraća u neka davna vremena kada su kočije bile glavno prijevozno sredstvo, nije se živjelo ovako ubrzanim tempom kao danas, a suživot s konjima, plemenitim životinjama, bio je uobičajen. „Danas djeca nemaju baš prilike da vide i promatraju uživo ove lijepe životinje, a pogotovo da isprobaju vožnju kočijom gradskim ulicama. Zato mi je drago što održavate ovu tradiciju.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj te izrazio dobrodošlicu u Varaždin svim sudionicima.

Uz mimohod zaprega i jahača kroz grad, djeca od 6 do 16 godina mogla su sudjelovati u likovnoj koloniji, a održalo se i revijalno natjecanje kočija te natjecanje jahača u zabavnim igrama.