06. ožujak 2023. | Autor: dd

Održana Skupština DVD-a Varaždin

U Vatrogasnom centru u Trenkovoj ulici, u subotu je održana redovna izvještajno-izborna skupština DVD-a „1. hrvatski dragovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu“. Skupštini  su nazočili i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj te zamjenica župana Silvija Zagorec.

Bila je to već 159. skupština, pa su već počele i pripreme za veliki jubilej varaždinskog vatrogastva – 160 godina djelovanja DVD-a Varaždin.

Gradonačelnik Varaždin Bosilj je također uputio čestitke naznačivši kako će se gradska uprava aktivno uključiti u organizaciju velike, jubilarne obljetnice te je pritom izrazio sreću i zadovoljstvo što na području Grada Varaždina djeluje jedno ovakvo organizirano društvo koje u svom radu pokreće humanost i plemenitost.

Na skupštini je izabrano novo vodstvo, pa će tako umjesto dosadašnjeg predsjednika Mirka Sveteca , dužnost predsjednika obnašati Radovan Martinec, a njegovog zamjenika Roman Veršić i Željko Lacković. Mirku Svetecu se društvo odužilo dodijelivši mu povelju „počasnog predsjednika“ a on je u svom obraćanju emotivno i ponosno istaknuo kako mu je bila velika čast i odgovornost obnašati dužnost predsjednika društva u kojem djeluju pošteni, časni i korektni vatrogasci.

Mirku Svetecu uručena je plaketa počasnog predsjednika, a gradonačelnik je između ostalog varaždinskim vatrogascima uručio i sazlužena priznanja.