28. svibanj 2015.

ODRŽANA PRVA SMOTRA POLAZNIKA TEČAJA HRVATSKOG ZNAKOVNOG JEZIKA

Goran Habuš - Znakovni image habus-znakovni

28.05.2015. -  Pjesmom „Dodir ljubavi“, himnom  Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir, otvorena je jučer 1. Smotra polaznika tečaja hrvatskoga znakovnog jezika iz Varaždina i Učiteljskog fakulteta iz Čakovca.  Time  su se Varaždin i Čakovec po prvi puta pridružili Zagrebu, Splitu i Osijeku koji već dugi niz godina tradicionalno održavaju smotre s ciljem promoviranja znakovnog jezika široj javnosti.

Na svečanom otvorenju u prepunoj dvorani Palače Herzer u Varaždinu, uz gradonačelnika Gorana Habuša, nazočne su pozdravili dr.sc. Sanja Tarczay, predsjednica Saveza Dodir  te  Predrag Štromar, varaždinski župan.
„Pridružujem se obećanju da će se Grad Varaždin, nakon Grada Zagreba, uključiti u integraciju osoba sa oštećenjem sluha i gluhoslijepih osoba u naše vrtiće na način da ćemo zaista, bez obzira donese li se Zakon ili ne, pronaći sredstva i osigurati takvoj djeci potrebne prevoditelje“ - istaknuo je gradonačelnik u pozdravnom govoru.
Nakon predstavljanja projekta „Hrvatski znakovni jezik – provođenje izobrazbe putem interaktivnih tečajeva hrvatskog znakovnog jezika i tečaja za prevoditelje/intervenore za gluhoslijepe i gluhe osobe“ Marine Moharić Husak, prigodnim umjetničkim programom na hrvatskom znakovnom jeziku i dodjelom pohvalnica upriličeno je svečano zatvaranje Smotre.