28. rujan 2022.

Održan sastanak međuparlamentarnih skupina prijateljstva Hrvatskog sabora i Parlamenta Republike Azerbajdžan

U Zagrebu je dana 26. rujna 2022. godine na poziv voditeljice međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Azerbajdžan Maje Grbe Bujević održan radni sastanak s članovima azerbajdžanske Skupine prijateljstva s Hrvatskom u Mili Mađlisu, Parlamentu Republike Azerbajdžan, na čelu s voditeljicom Skupine prijateljstva Konul Nurullayevom.

Na radnom sastanku sudjelovali su izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj Nj.E. Fakhraddin Gurbanov, član Parlamenta Republike Azerbajdžan Eldar A. Guliyev, prvi tajnik u Veleposlanstvu Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj Zaur Abbasov, voditeljica međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Azerbajdžan Maja Grba Bujević, članica Skupine i članica Odbora za međuparlamentarnu suradnju u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora i predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Grad Varaždin i Grad Shaki iz Republike Azerbajdžan potpisali su i službenu Povelju o prijateljstvu i suradnji 2018. godine te je i delegacija Grada Varaždina boravila u Gradu Shaki 2019. godine u uzvratnom posjetu.

Zaključak radnog sastanka održanog 26. rujna 2022. godine u Zagrebu je nastavak suradnje između gradova prijatelja Varaždina i Shaki budući da postoji obostrana želja i interes da se suradnja proširi posebice na područje informatičkih tehnologija (IT), gospodarstva, turizma i kulture.