14. lipanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Održan radni sastanak s ministrom Olegom Butkovićem

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj nazočio je radnom sastanku s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem koji se održao u Županijskoj palači povodom posjete ministra Varaždinskoj županiji.

Ministar Butković je na sastanku sa županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima, gradonačelnikom Nevenom Bosiljem te predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, razgovarao o velikim strateškim projektima koji su bitni za Varaždin i Varaždinsku županiju. Naime, Hrvatske ceste u prometnu infrastrukturu u Varaždinskoj županiji ove godine ulažu više od 172 milijuna kuna.

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je projekt Kućanske rampe, odnosno podvožnjak Wissertova Supilova kao i projektiranje istočne obilaznice Varaždina. Oko projekta Kućanske rampe najavljen je sastanak koji će se održati u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, a obveza Grada Varaždina je ishođenje građevinske dozvole. Izradit će se hodogram svih aktivnosti te će se nakon ishođenja potrebnih dozvola pokrenuti radnje i aktivnosti za provedbu projekata.