13. studeni 2018. | Autor: Maja Hrešć

Održan radni sastanak EU projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“

U Gradskoj vijećnici održao se radni sastanak partnera projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ na kojem su sudjelovali gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Andreja Bobek, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas i asistentica iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Filipa Blažon Šumečki.

Kroz projekt „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ zaposleno je 14 dugotrajno nezaposlenih žena na poslovima pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama na području grada Varaždina te općina Vidovec, Jalžabet i Trnovec Bartolovečki koje trenutno pružaju tu uslugu za 93 korisnika. Na današnjem sastanku rezimiralo se sve što je napravljeno u proteklih 10 mjeseci provedbe projekta. Također, dogovoreni su detalji vezani uz daljnji rad te uz nadolazeću konferenciju za medije koja će se održati 27. studenog 2018. u dvorani palače Herzer s početkom u 11 sati, a na kojoj će javnosti biti predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada.  

Ovaj projekt se provodi u okviru poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena". Ukupna vrijednost projekta je 2.118.346,58 kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020., i to 85% od strane Europske unije i 15% iz Državnog proračuna RH. Provoditelj projekta je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenoga križa Varaždin, a partneri na projektu su Grad Varaždin, Općina Jalžabet, Općina Trnovec Bartolovečki, Općina Vidovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin.